Säkerhet och hygien i fokus: Standarderna för dig som arbetar med livsmedels- och förpackningsmaskiner

Välkommen till ett webbinarium som berättar hur du kan använda standarder för att förbättra verksamhetens säkerhet och hygien! Arbetar du med, köper, använder eller tillverkar livsmedels- och förpackningsmaskiner? Då är detta webbinarium för dig! Vi går igenom de senaste standarderna och förordningarna som påverkar din verksamhet.

Under webbinariet kommer vi prata om två standarområden: maskinförordningen och hygienstandarderna. Genom att använda standarderna kan din verksamhet minska risken för olyckor och skador, förhindra kontaminering och säkerställa livsmedelssäkerhet.

Standarderna hjälper också till att uppfylla juridiska krav enligt Maskindirektivet, förbättra kvalitet och produktivitet, ge en konkurrensfördel genom att visa att företaget uppfyller höga krav, samt underlätta tillgång till globala marknader. Du får även en inblick i standardiseringsarbetet.

Varför delta?

  • Få insikt i de senaste uppdateringarna inom maskinförordningen
  • Lär dig hur hygienstandarderna kan tillämpas för att förbättra säkerheten och effektiviteten i din verksamhet
  • Kunskapsutbyte med branschkollegor 

Agenda:

  • Vad är SIS?
  • Presentation om maskinförordningen
  • Presentation om hygienstandarderna
  • Genomgång av aktuella projekt och framtida arbete inom området
  • Diskussion och frågor

Talare:

Sven Radhe
Projektledare
SIS

Anders Jaretun
Safety & Compliance Expert, Tetra Pak Packaging Solutions AB och ordförande i kommittén

Jesper Bergh
Chem Eng Senior Compliance Specialist, Alfa Laval Technologies AB


Missa inte denna möjlighet att få en uppdatering kring de senaste standarderna. Anmäl dig senast den 20:e september för att säkra din plats. Möteslänk skickas ut efter anmälan. Vi ser fram emot att träffa dig digitalt!

Kontakt

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta  Sven Radhe, projektledare på SIS: sven.radhe@sis.se

Anmälan


Tid och plats

Datum: 24 september

Tid: 13:00 – 14:30

Plats: Digitalt. Länk skickas ut vid anmälan.

Kostnadsfritt!

 

Läs mer om kommittén